Skip links

Infostud panel na Kopaonik biznis forumu: Kako se izboriti sa deficitom radne snage

Na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu, u organizaciji Infostuda biće održan panel pod nazivom “Skills mismatch crisis in the Serbian labour market: ways to solution”. Panel  je zakazan za  4. mart 2024. godine sa početkom od 13:30 časova.

Moderator ovog panela biće Sonja Ćetković, direktor Infostuda, a na panelu će govoriti istaknuti stručnjaci iz oblasti ljudskih resursa:

  • Alisa Evsina, HR direktor u kompaniji NIS;
  • Natalija Pešić, rukovodilac ljudskih resursa u kompaniji A1;
  • Krstinja Šćepanović, HR direktor u OTP banci;
  • Oliver Streit, direktor projekta “Znanjem do posla”;

Fokus panela će biti na analizi trenutnih trendova i stanja na tržištu rada u Srbiji, sa posebnim akcentom na deficit u zapošljavanju i nedostatak odgovarajućih kvalifikacija među dostupnim kandidatima. Panelisti će podeliti svoja iskustva, pojasniće kakav je odgovor njihovih kompanija na ovaj izazov i gde vide moguća sistemska rešenja koja bi mogla da utiču na rešavanje ovog problema.

Kroz diskusiju, panelisti će izneti i konkretne primere dobre prakse, koji mogu da posluže kao smernica i inspiracija u prevazilaženju problema nesklada ponude i potražnje koji su široko rasprostranjeni na tržištu rada.

Infostud poziva sve zainteresovane učesnike Kopaonik biznis foruma da se pridruže ovoj važnoj diskusiji i zajedno istraže moguće puteve ka rešavanju krize deficita na srpskom tržištu rada.

Više informacija o programu možete pronaći na www.kopaonikbusinessforum.rs