Отворен Инфостуд хуб, место за нове успешне ИКТ приче

У центру Суботице, у простору са погледом на симбол града Градску кућу, отворен је Инфостуд хуб. Овај простор настао је уз подршку и заједнички рад Инфостуд групе  и организације Стартит, са циљем да се оформи coworking простор, едукативни центар и место где ће се неговати предузетништво, размена идеја, менторство и лични развој свих који су заинтересовани за ИТ област.

Пред више од сто суграђана који су дошли да подрже отварање, о циљевима и разлозима настанка Инфостуд хуб-а говорио је Бранимир Гајић, оснивач и један од директора Инфостуд групе.

Према његовим речима Суботици већ дуго недостаје, и то се осети, место где би се окупљала ИТ заједница и промовисала развој ове области у граду. „Ми ћемо им пружити логистичку и менторску подршку, тим пре што је Инфостуд настао пре 17година, у време када је било теже пронаћи позитивне примере пословног развоја и подршку. Инфостуд је потекао „из гараже“ и развио национални бизнис и постао компанија са 160 запослених, и као неко ко је почео од нуле, желимо да помогнемо другима да имају мање трновит пут. Инфостуд Хуб је отворено место за све појединце, тимове, студенте, фрееленцере, и све друге који имају жељу и вољу да јачају ИТ сцену Суботице. Позивамо и друге компаније и образовне институције да нам се придруже и помогну раст ИТ сцене у нашем граду.” – рекао је Бранимир Гајић.

У склопу Инфостуд Хуб-а, биће и Стартит Центар Суботица, који ће омогућити и реализовати радионице, семинаре, предавања и меетуп-ове који ће сигурно допринети развијању појединаца и целокупне ИТ заједнице. О развоју и даљим плановима Стартита, на отварању је испред ове организације говорила Зоја Кукић.

Да пуном паром од самог почетка ради на томе да оствари своје циљеве, екипа која води Инфостуд хуб показује већ септембарским програмом, који укључује бројне корисне теме.  Жељко Црњаковић, координатор некадашњег Цоwоркинг центра, из кога је израстао Инфостуд хуб, најавио је митапе Приче фриленсера (7. септембра), Како идеје из малог места могу да промене свет (12. септембра) и Како и да ли основати фирму у Србији? (20. септембар).   У септембру ће бити реализовани и курсеви програмирања за децу и прављења сајтова за незапослене.

Програми су бесплатни,  а чланство у цоwоркинг центру може се остварити плаћањем на дневном и месечном нивоу.

Фотографије са отварања можете погледати овде

 

 

 

Podelite na društvenim mrežama: