Како је бити део тима Половних аутомобила? Матија Даговић, Односи с јавношћу, Половни аутомобили

Како су организовани Половни аутомобили?

 

За стратешки развој тимова и сајта задужен је директор, заједно са два заменика  који воде све наше секторе. Тим од преко 30 људи подељен је на неколико сектора – продају чине канцеларијски и теренски агенти који директно комуницирају са свим нашим клијентима, бизнис развој и развој софтвера омогућавају да цео тим ради као једна добро подмазана и јака машина, администрација огласа и корисничка подршка олакшавају живот нашим клијентима, корисницима и посетиоцима, а ту су и маркетинг и ПР сектори који уско сарађују и прожимају се како би наш сајт имао најбољи могући бренд и репутацију у јавности.

Осим тога истакали бисмо и Моју Гаражу, сајт који је под нашим окриљем и који помаже свим возачима у Србији да нађу преко потребне информације о одржавању и сервисирању свог возила и повежу се са свима који имају исте проблеме или желе да им помогну у решавању истих. Централизовано одељење за продају рекламног простора уско сарађује са нашим тимом, на обострано задовољство.

Шта бисте издвојили као главне предности рада у Половним аутомобилима?

Наше окружење је веома динамично и захтева константно учење, изградњу креативног приступа и веома наглашен тимски дух. Сви сектори ускоро сарађују, па смо посвећени развоју квалитетних међуљудских односа, како формално тако и неформално различитим садржајима.

Свака позиција захтева да се да максимум и сви радимо као један да бисмо одржали нашу водећу позицију на тржишту. Изазови су бесконачни и чине да сваки дан будемо све интересантнији.

Колико запослени имају могућност да уче, развијају се и одлучују о свом послу?

У складу са организацијом посла, сви чланови тима Половни Аутомобили имају одрешене руке по питању свог развоја. То значи да са једне стране промовишемо идеју да су запослени одговорни за свој развој, а са друге стране менаџери активно раде на развоју чланова тима. Свака обука која може допринети бољем раду појединца, сектора или целокупног тима ће се увек оберучке прихватити.

Мотивација за лични развој сваког члана тима је нешто што се подразумева и охрабрује. Тим је организован тако да се стимулише одлучивање на што нижем хијерархијском нивоу јер на тај начин се многи процеси убрзавају и додатно се изграђују сви запослени.

Какви су односи у тимовима, са менаџментом и колегама из других сектора?

Односи унутар нашег тима се не разликују много од односа са менаџментом нашег сајта, односно створили смо консултативну културу која нам пре свега обезбеђује отворену комуникацију по питању разговора и одлучивања о циљевима, плановима и идејама како бисмо дошли до најбољих решења за наше кориснике и клијенте. Таква култура нам омогућава да размењујемо знање, али и да се развијамо кроз искуства наших колега.

Веома смо дружељубиви, како унутар свог тима, тако и са колегама из других бизниса. У канцеларији, ван радног времена, на секторским дружењима и екскурзијама, у нашем целом тиму влада један здрав другарски однос, почевши од нашег директора па све до најновијег колеге или колегинице.

Podelite na društvenim mrežama: