Искуство најмлађег координатора у Инфостуд групацији Маријана Јелић, Координатор бизнис развоја, Послонаут

Маријана, да ли можеш укратко да нам се представиш: колико имаш година, који факултет си завршила, у ком бизнису радиш и на којој позицији?

Ћао :), имам 23 године и задужена сам за пословни развој и маркетинг у тиму Послонаута. Завршила сам основне студије на Факултету за економију финансије и администрацију, где тренутно приводим крају и мастер. До Послонаут-а сам стигла сасвим случајно. Професорка са мог факултета која је уједно и координатор ИЦТ Хуб-а, где смо првобитно „боравили“, предложила ми је да дођем на праксу, како је тада навела, у један стартуп који започиње са радом. И, тако је и било :). Када сам дошла, ту су били Немања (оснивач), Стефан (програмер) и Милан, други програмер, који им се придружио који дан пре мене. Развијана је прва верзија апликације, која тада још увек није била јавна, а моја задужења била су далеко једноставнија од данашњих. Све је било у зачетку, а и ја сам тек почињала. Имали смо могућност да испробавамо, а у случају неуспеха, не би била велика штета, већ само једна научена лекција више. 🙂

Чиме се бави Послонаут?

Послонаут, баш као и Послови инфостуд, кандидатима нуди радна места, с тим да смо ми фокусирани на оглашавање послова за нижеквалификовану радну снагу путем мобилне апликације. Према мом мишљењу, наша највећа предност је брзина у процесу запошљавања и близина радног места. Сваки кандидат након регистрације и одабира жељених радних места примиће обавештење на свој телефон кад год се отвори ново радно место у његовој непосредној близини, које је у оквиру изабраних категорија. Дакле, добија обавештење да је постављен нови оглас, а онда може одмах да контактира послодавца и договори разговор. Наш првобитни циљ је био да запослимо кандидата у једном дану и то смо управо оваквим системом рада и остварили :).

Млада си, а већ водиш тим, свака част :). Са којим изазовима се суcрећеш у вођењу тима и зашто би неко пожелео да ради у твом тиму?

Поделили смо тим на два дела – програмерски део и пословни развој. Стефан је задужен за програмере, а ја за пословни развој. Мој циљ, као вође тима, је да, пре свега, мотивишем екипу да да свој максимум, да свако разуме како својим радом доприноси побољшању пословања и предложи шта може боље да се уради и како. Тимски рад ми је најважнији. И ми смо мали тим, промене су код нас брзе и све је динамично, за разлику од великих организација. Оно што сам до сада научила је да као, координатор тима, морам имати много разумевања за све чланове и стрпљења, да не може све бити готово „одмах“ и онако како ја то очекујем. Сви смо различити, а највећи изазов ми је да пронађем одређени темпо којим сви можемо, у линији, заједно да трчимо :). И, што је најважније, на време стигнемо на циљ :). Оно што се разликује у односу на, нпр. студентске заједничке радове, што сада не могу да се заузмем за друге и урадим њихов део посла уколико сматрам да то може да буде боље. Сада све морам, на неки начин да их едукујем (колико ја то знам :)) да они сами ураде боље, јер то могу, само су им потребне смернице, баш као и мени. Јер, да се вратим на почетак, сви смо ми јако млади и имамо много тога да научимо :).

Послонаут је део Инфостуд групације. Колико вам је то помогло и на који начин у вашем развоју?

То што смо део Инфостуда нам много помаже свакодневно. То што имамо неког много искуснијег за све потребне смернице и савете је непроцењиво. Упознавање колега који раде на сличним позицијама и размена знања и искустава са њима је нешто највредније што можемо да добијемо, с обзиром на то да већина нас нема превише искуства. А чињеница да су сви врло пријатни, дружељубиви и желе да помогну, само доприноси целокупном сјајном утиску који запослени Инфостуд-а остављају на нас.

Шта кандидатима, будућим запосленима нуди Послонаут?

Сваком новом колеги који би нам се придружио, мислим да би се пре свега свидела атмосфера која овде влада, начин на који се ради и то што су му пружене неограничене могућности да учи и усавршава се у ономе у чему покаже да је најбољи, било да је то продаја, маркетинг или нешто друго. Свакако, потпуно другачија врста рада (атмосфере), него у било којој већој компанији.

Оно што највише волим код нас је то што се сви дружимо и ван радног времена. Заједнички изласци викендом су постали наша рутина, као и дружење уз филм, серију или понеко пиће после радног времена :).

Podelite na društvenim mrežama: