U redu
Infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više

Допринос Акционом плану за помоћ ИТ сектору

Акциони план за помоћ информационо-технолошком сектору у Србији, усвојен је на седници Владе крајем децембра. План предвиђа низ мера за подршку преквалификацији у ИТ сектор, развоју формалног образовања из ове области, као и стварању доброг амбијента за ИТ компаније, стартапе и мала и средња предузећа.

Стручни тим Инфостуда дао је допринос у његовом настанку и поносни смо што су наши предлози у великој мери усвојени. Директор развоја Инфостуда, Стефан Салом, чије су сугестије постале део плана, учествовао је и у медијској презентацији у Влади Србије.

„Улива наду то што је држава овај план усвојила након низа разговора са представницима ИТ заједнице и ИТ привреде. Може бити позитивно и то што је за спровођење задужен ИТ савет који чини више министарстава и институција, јер нама нису довољне козметичке измене једног или два закона, већ системска промена у приступу државе и институција према ИТ-у. Само у том случају ћемо моћи да „откључамо“ потенцијал које наша ИТ индустрија има, и то не само са циљем обављања аутсорсинг послова већ и грађења сопствених решења која генеришу веће приходе, више радних места и профита. На основу нашег искуства везаног за дефицит ИТ кадра, учествовали смо у креирању пилот програма преквалификација, који има за циљ да појединце који се не баве ИТ пословима, а имају такве афинитете, преквафликује у јуниор програмере. На тај начин ће њима бити олакшано тражење посла и развој каријере, а фирмама барем делимично задовољене растуће потребе за овим кадром“, рекао је тим поводом Стефан Салом.

Podelite na društvenim mrežama: