Директорка Инфостуда учесник међународне Интернет конференције

predavanjeДиректорка компаније Инфостуд Бранислава Гајић, учествовала је на „Internet Hungary 2010“, међународној конференцији о Интернету која се ове године по једанаести пут одржава у Мађарској. Бранислава је другог дана конференције била један од учесника „Central European Online Roundtable“, округлог стола на тему регионалне сарадње у области Интернет пословања  и регионалним потенцијалима за развој онлине бизниса у све конкурентнијем светском тржишту.

О самој конференцији и темама којиима се бавила, Бранислава Гајић каже: „Реч је озбиљној конференцији која се одржава већ дуги низ година, а ове године је први пут добила међународни карактер. Имајући у виду да је она окупила око 1000-1500 људи који се баве Интернетом и окупила озбиљне Интернет и ИТ брендове, могу да закључим само да се у Мађарској Интернет посматра као доста озбиљнији бизнис него што је то тренутно у Србији. Наравно, надам се да и ми идемо у том правцу све више и да ће тај процес бити што бржи“, завршава Гајић.
Панелисти које су чинили Интернет професионалци из Словачке, Пољске, Румуније, Словачке, Чешке, Мађарске, Хрватске и Србије покушали су да дођу до одговора на актулелна питања о рецимо, структури локалних Интернет тржишта и утицају компанија присутних на панелу, ресурсима које онлине компаније имају на располагању у циљу побољшања својих тржишних позиција, односу малих Интернет бизниса и великих мултинационалних Интернет играча као и законским регулативама и ограничењима који стоје на путу развоја и снажније регионалне сардање.
Иначе, конференција је обухватала више различитих тема, као што су потенцијали друштвених медија на развој бренда, психологији друштвених медија, новим формама (вирус и герила) маркетинга, апликацијама за мобилне платформе и слично. О њима је дискутовао велики број експерата из читаве Европе а конференција је трајала три дана, од 25 до 27.октобра.

Podelite na društvenim mrežama: