Infostud grupa | Počeo šesti Bizkod

Počeo šesti Bizkod

21.5.2022.

Danas je u prostorijama subotičke kompanije Infostud grupa otvoreno šesto izdanje studentskog takmičenja BizKod, koje je namenjeno studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta iz Subotice.

Foto: Damir Vujković

Rekodnih 28 timova i 112 učesnika imaju 24 sata da osmisle najbolju ideju i reše zadatak, a u tome im pomažu mentori iz Infostuda. Kao i do sada, studenti se takmiče u jednoj od dve izabrane kategorije – programiranju i razradi biznis ideje.

 

Otvarajući ovogodišnje izdanje Bizkoda, Branimir Gajić, direktor Infostud grupe, poručio je studentima da mu je drago da se posle tri godine vraćamo u format takmičenja od 24 časa, uživo, nakon ograničenja koja je nametnula pandemija. Napominjući da je ovo iskustvo koje će odneti sa hakatona dragoceno i da će im sigurno koristiti u daljem školovanju i karijeri.

 

Profesor Zlatko Čović sa VTŠ-a pozdravio je studente i poručio im je da su, bez obzira na konačni plasman, svi pobednici, jer su izašli iz svoje zone komfora i prijavili se na ovaj hakaton. U ime Ekonomskog fakulteta, takmičarima se obratio dekan Nebojša Gvozdenović, koji je podsetio takmičare da ovakvim poduhvatima otkrivaju nova ostrva znanja, kojima će se često vraćati u budućnosti.

 

Takmičarski deo se završava sutra u ranim jutarnjim časovima, nakon čega sledi prezentacija rešenja, žiriranje i proglašenje pobednika.

 

Podeli vest na društvenim mrežama


Slične vesti

Infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznaj više