Infostud grupa | Učestvujemo u Noći istraživača, ove godine onlajn!

Učestvujemo u Noći istraživača, ove godine onlajn!

26.11.2020.

Evropska noć istraživača ove godine će se održati 27. i 28. novembra u virtuelnom okruženju, donoseći putem interneta brojne naučne izazove, eksperimente, predavanja i druženja sa naučnicima.

 

U godini koja protiče u znaku pandemije, organizatori su odlučili da udruže snage i radoznalcima svih uzrasta ponude naučni program koji će im biti dostupan kroz svega nekoliko klikova, pod sloganom Da nauka prostruji. Subotica je za ovu priliku pripremila 17 video materijala koji će biti dostupni od 27. novembra na zvaničnom sajtu manifestacije, kao i na Jutjub kanalu "Noć istraživača Subotica". 

 

Posetioce i dalje očekuju brojne naučne aktivnosti, eksperimenti, demonstracije, podeljene preko snimaka, aplikacija za pametne telefone, sajtova, igrica, live YouTube prenosa, društvenih mreža.

 

Infostud grupa tradicionalno učestvuje u ovoj manifestaciji, a ove godine predstaviće se član našeg Data Science tima, Stevan Ostrogonac, sa sistemom detekcije i identifikacije lica.

 

„U proteklih par godina, počeli smo da realizujemo projekte iz oblasti nauke o podacima. Raspolažemo numeričkim i tekstualnim podacima, a imamo i veliku bazu fotografija. U tom procesu, saznajemo mnogo o tome šta i kako utiče na poslovanje, a eksperimenti su uvek izazovni i neizvesnog ishoda, što ovaj posao čini zanimljivim. S vremena na vreme, iz radoznalosti, bavimo se i manjim eksperimentima, koji obično rezultuju nekim novim idejama, ali i zanimljivim igračkama. Ovog puta, osmislili smo sistem za identifikaciju i detekciju lica “, kaže Stevan.

 

Noć istraživača je podržana od strane Evropske komisije u okviru Marija Sklodovska-Kiri akcije, koji predstavlja program Evropske Unije za jačanje evropske istraživačke karijere.

 

 

 

 

 

Podeli vest na društvenim mrežama


Slične vesti

Infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznaj više