Infostud grupa | Finansije i računovodstvo - kako administrativno zahtevni timovi organizuju rad od kuće?

Finansije i računovodstvo - kako administrativno zahtevni timovi organizuju rad od kuće?

21.4.2020.

Sektor Računovodstva i finansija jedan je od segmenata Infostud grupe koji je poslednji počeo da radi od kuće, pre svega zbog obimne dokumetacije i implementacije novog ERP-a. Međutim, ovaj tim u kome su uglavnom zaposlene mlade mame i jedan tata, dobro se organizovao i sada funkcioniše kao da su svakog dana zajedno. O tome kako je vanredna situacija uticala na izmeštanje tima koji je kod nas najviše vezan za kancelarijske uslove, pitali smo njihovog šefa, Marijanu Kanurić.

U ovom sektoru uglavnom rade mlade mame, što je dodatni izazov za rad od kuće

Sektor Računovodstva i finansija vodi kompletnu knjigovodstvenu evidenciju i radi izveštavanje za sve firme u Infostud grupi, a to znači od knjiženja poslovnih promena do zvaničnih i internih finansijskih izveštaja. Kroz naše ruke i računovodstveni program svakodnevno prođe veliki broj faktura, izvoda banke, dopisa, ugovora, analitičkih kartica kupaca i dobavljača.

 

Mi smo jedan od sektora koji je poslednji počeo da radi od kuće, prvenstveno zbog dokumetacije koja uvek treba da nam bude pri ruci i nismo mogli da zamislimo rad bez registratora 😊. Prvi korak je bio rad u smenama, u cilju da smanjimo broj ljudi u kancelariji. Kada je uveden policijski čas odlučili smo se da svi radimo od kuće. Najveći izazov nam je bio nedostatak dokumetacije kod kuće, preuzimanje pošte i fizička odvojenost zbog razmene informacija. 

 

 

Izazove u radu smo rešili tako što smo uveli dežurstva u smislu da neko mora bar jednom nedeljno da ode do kancelarije i tada je njegov zadatak da bude na usluzi svim kolega iz sektora, da skenira svu poštu i dostavi potrebnu dokumentaciju elektronski. Sve što možemo potpisujemo putem elektronskog potpisa. Uveli smo jutarnje sastanke putem Teams-a, koji koristimo za online komunikaciju, da budemo u toku sa svim dešavanjima u sektoru i održimo timsku atmosferu. Još jedan izazov je rad od kuće pored male dece  Kod nas većina žena u sektoru ima malu decu pa nije uvek moguće biti pri računaru u određeno vreme, a to smo rešili sa fleksibilnim radnim vremenom. 

 

Osim tekućih poslova trenutno smo u procesu implemetacije novog ERP-a što je ogroman i bitan infrastrukturni projekat. Nismo ga stopirali u vreme vanrednog stanja već sve radimo online sa partnerima iz Beograda i za sada smo zadovoljni kako sve funkcionište s obzirom na okolnosti. Sada kako popuštaju mere, polako ćemo se vraćati u svoju ustaljenu rutinu. Korak po korak, uz brigu o zdravlju na prvom mestu. 

 

 

 

Podeli vest na društvenim mrežama


Slične vesti

Infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznaj više