Infostud grupa | Infostud grupa sponzor Subotičkog polumaratona

Infostud grupa sponzor Subotičkog polumaratona

28.8.2019.

Motivisana željom da se Subotički polumaraton ubrzano razvije i doprinese lokalnoj zajednici, Infostud grupa je pružila finansijsku podršku i pomoć u promociji ove sportske manifestacije, koja je već u svom trećem izdanju postala mnogo više od lokalne trke.

Sa SU polumaratona 2018

Motivisana željom da se Subotički polumaraton ubrzano razvije i doprinese lokalnoj zajednici, Infostud grupa je pružila finansijsku podršku i pomoć u promociji ove sportske manifestacije, koja je već u svom trećem izdanju postala mnogo više od lokalne trke.

Sa 1500 takmičara, koliko će ove godine protrčati stazama bogate subotičke istorije, Subotički polumaraton postaje druga najmasovnija polumaratonska trka u zemlji. Osim sportskog značaja, organizovanje ovako masovnog događaja u Subotici utiče na ubrzani razvoj grada i na njegovu atraktivnost kao poslovne i turističke destinacije.

 

Od 180 zaposlenih, koliko trenutno radi u subotičkoj internet kompaniji Infostud, više od 30 je istrčalo trku od 5km,  petnaestoro polumaraton, a među njima je i troje koji se mogu pohvaliti da su istrčali maratonsku trasu od 42 km. Osim toga, njih dvoje ima iza sebe dobre rezultate u ultramaratonskim i ekstremnim trkama. Da li je to slučajnost, ili se ipak stimulisanje zaposlenih da se bave sportom odražava i na njihovu aktivnost? I da li jedni druge motivišu da se pokrenu i pobede današnji relativno neaktivan način života, koji nameće savremeno okruženje, ali i priroda posla, pitali smo Dušicu Vilov, koordinatorku korporativnog razvoja i jednu od troje zaposlenih u Infostud grupi koji su istrčali maraton.

 

 Sigurno da se osobine koje se izražavaju kroz sport - pobediti sebe, izaći iz zone komfora i uraditi nešto više, prenose se i na poslovni život. Lično, osim što volim da trčim, to mi daje i mogućnost da razbistrim glavu ili da se fokusiram na neki problem. Sama činjenica da sam istrčala maraton mi govori da mogu da postignem uvek više, jer sam krenula od 5 km i stigla do 42km. Često nismo ni svesni koliko možemo, samo treba da se fokusiramo i imamo neki cilj ispred sebe. Kompanijski motiv je da je zdrav i srećan zaposleni i motivisan zaposleni, i na neki način Infostud davanjem beneficija koje stimulišu bavljenje sportom pravi kontratežu jednom statičnom načinu života u koji možemo lako da skliznemo.

 

Planinarenjem, biciklizmom ili nekim oblikom rekreativnog sporta bavi se gotovo polovina ljudi u ovoj kompaniji. Svakom zaposlenom je, ukoliko želi, obezbeđena Fit Pass kartica ili ulaz u određene  teretane ili bazen u Subotici, pa svako može odabrati rekreaciju po svojoj meri i spram vremena i interesovanja održavati aktivan život. Takođe, često se organizuju aktivnosti u prirodi, ili se sufinansiraju odlasci i učešće na maratonske trke u zemlji i inostranstvu. Tako je sportska ekipa Infostuda u poslednje vreme istrčala ulicama Beča, Ljubljane, Sankt Peterburga...

 

Boje Infostuda 1. septembra, u svim kategorijama, braniće 25 trkača. Pored trke na 10 km, koja nosi naziv Infostudova 10-ka, na okrepnoj stanici ove kompanije koja će  se na dan maratona nalaziti kod Gradskog muzeja, takmičare i navijače očekuje DJ, nagradni kviz, kao i pivo za osveženje.

 

 

Podeli vest na društvenim mrežama


Infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznaj više