Infostud grupa | Priče stipendista: Stefan Stanić VTŠ

Priče stipendista: Stefan Stanić VTŠ

30.10.2018.

Pozdrav svima, moje ime je Stefan Stanić. Moja priča počinje prijavljivanjem na konkurs za stipendiju u Infostudu, za koji sam čuo dok sam studirao na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici.

Priče_stipendista_stefan_stanić

Pozdrav svima, moje ime je Stefan Stanić. Moja priča počinje prijavljivanjem na konkurs za stipendiju u Infostudu, za koji sam čuo dok sam studirao na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici. Nakon prijave, bio sam pozvan na test zadatak, koji je bio veoma zanimljiv za rešavanje. Prošao sam u uži krug, nakon čega sam pozvan na kratak razgovor gde smo pričali o mojoj motivaciji prema karijeri koju sam izabrao, na čemu sam do sada radio kroz školovanje i koji su neki od zamiljivih projekata na koje sam ponosan.


Na samom razgovoru je bila jedna osoba iz HR-a kao i jedan programer. Ovo je bio prvi pravi intervju na kojem sam bio i iako se u početku činio malo zastrašujući ? ubrzo sam se opustio i stvarno je bilo lepo iskustvo koje smatram veoma korisnim za moju buduću karijeru. Kada su mi javili da sam odabran kao jedan od stipendista, srećnije vesti nisam mogao da čujem. Posle par dana sam došao na svečano potpisivanje ugovora o stipendiji i zvanično postao stipendista Infostud-a.


Sam proces selekcije je bio interesantan i nije se po mnogo toga razlikovao od samog procesa zapošljavanja u Infostudu, što je veliko iskustvo samo po sebi. Kroz sam proces sam naučio dosta o tome kako to izgleda selekcija u jednoj ozbiljnoj IT firmi. Posle toga počeo sam da dolazim tri puta nedeljno na praksu gde sam radio u sjajnom timu, dobijao realne zanimljive i izazovne zadatke, koje sam kasnije mogao da vidim čak i na sajtu. Tu sam naučio dosta o samom načinu dolaženja do rešenja kompleksnih zadataka, kao i proširenju mojih programerskih sposobnosti. Nakon završetka moje stipendije na moje veliko zadovoljstvo ponuđen mi je posao u Infostudu, gde sam postao ravnopravni član tima i definitvno je vredelo truda koji je uložen.


Ovo je sjajno iskustvo kako izgleda proći kroz jedan proces selekcije, kao i prilika da se iskusi kako je to raditi u velikoj IT firmi sa sjajnim kolegama i u sjajnom timu. Definitivno mislim da je doprinelo mojoj karijeri kao programeru. Učio sam od iskusnih kolega, i pokušao da upijem što više informacija.


Prijavite se, ko zna, možda u skorijoj budućnosti budemo kolege!

Podeli vest na društvenim mrežama


Slične vesti

Infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznaj više