Infostud na Noći istraživača

28.9.2018.

I ove, kao i prethodnih godina, Infostud Grupa će se pojaviti kao učesnik na manifestaciji Noć istraživača. Ovom prilikom će, više od 180 učesnika, podeliti sa sugrađanima svoje znanje iz različitih oblasti nauke.

Infostud na noci istrazivaca

I ove, kao i prethodnih godina, Infostud Grupa će se pojaviti kao učesnik na manifestaciji Noć istraživača. Ovom prilikom će, više od 180 učesnika, podeliti sa sugrađanima svoje znanje iz različitih oblasti nauke. Manifestacija se održava pod geslom “Istražuj kroz noć, u znanju je moć”, a kao vodeća tema manifestacije istakla se međusobna povezanost nauka i njihovo preplitanje u svakodnevnom životu.


Na štandu Infostuda pokušaćemo da oživimo priče naših sugrađana koji su dali veliki doprinos zajednici, prikazaćemo na koji način se izrađivalo posuđe od gline nekada (radionicom za decu) – a kako je sve to moguće danas uz pomoć 3D štampača, a kroz igricu (dostupnu na Google play store-u) imaćete priliku da bolje upoznate Suboticu.


Noć istraživača je manifestacija koja se obeležava širom Evrope i to je prilika da se naučna zajednica predstavi široj javnosti, na zabavan i alternativan način. Na nivou Evrope, projekat je pokrenut 2005. godine, Srbija je učešće u Noći istraživača prvi put uzela 2010, a naš grad se priključio godinu dana kasnije.


Početak manifestacije, koja će se održati u Atrijumu hotela “Galleria”, zakazan je za 16 časova, a trajaće sve do 22 časa.

Podeli vest na društvenim mrežama


Slične vesti