Počeo najveći regionalni online sajam zapošljavanja i obrazovanja

Počeo je najveći regionalni online sajam zapošljavanja i obrazovanja „Virtualni dani karijera i znanja 2016“ koji će trajati  do 26. oktobra na adresi  http://www.dankarijera.com.
Tokom osam dana trajanja sajma pored velikog broja oglasa za posao, poznate kompanije iz Srbije i regiona će ponuditi i veliki broj praksi za sve one koji žele sa steknu radno iskustvo.
Događaj već 7 godina tradicionalno organizuju tri najposećenija portala za zapošljavanje u regionu – iz Srbije sajt http://poslovi.infostud.com/ Poslovi.infostud.com, u saradnji sa Infostudovim  obrazovnim sajtom http://www.najstudent.com/NajStudent.com, portal http://www.moj-posao.net/MojPosao.net iz Hrvatske i http://www.posao.ba/Posao.ba iz Bosne i Hercegovine. Tokom sajma će biti organizovano i veliko regionalno istraživanje trendova na tržištu rada sa uporednom analizom stanja u sve tri zemlje.
Više od 200 oglasa za posao za kandidate iz Srbije http://poslovi.infostud.com/ Poslovi.infostud.com
Kao i prethodnih godina svi zainteresovani sajmu mogu da pristupe u bilo koje vreme iz svojih domova i da pregledaju oglase za posao, prakse i kurseve bitne za razvoj karijere. Osim toga, svakodnevno po utvrđenom rasporedu mogu da razgovaraju sa poslodavcima putem chat servisa i da dobiju više informacija o zaposlenju i praksama u njihovim kompanijama. Predstavnici edukativnih ustanova će takođe biti aktivni putem chat – servisa.
Među izlagačima na sajmu će se ove godine naći: Philip Morris, Infostud, Delhaize, Lion grupa, Milšped, Wurth, Delphi, Accenture, Nelt, Naftna industrija Srbije, Ernst&Young, TLScontact, Unicredit banka, eFront, Novomatic Lottery Solutions, Adria Media, Predstavništvo Joorney LLC Beograd, Università Cattolica iz Milana i Australian Trade Commission  – Ambasada Australije, Link Group d.o.o.
Od regionalnih izlagača, koji nastupaju istovremeno na sva tri tržišta,  na sajmu će učestvovati<b>: Nestle, Infobip, Addiko banka i Lidl.
Prilika za lični kontak sa poslodavcima
Tokom sajma posetioci će moći i fizički da pristustvuju panel diskusijama koje će se održati u prostorijama LINK group u Zemunu u subotu 22.10 od 11 h, tokom kojih će predstavnici velikih kompanija koje učestvuju na sajmu govoriti o značaju prakse za dobijanje posla i programima koje oni organizuju.
Osim predstavnika kompanija, na panelima će učestvovati i mladi preduzetnici iz Srbije koji će ispričati kako su gradili svoje karijere i podeliti svoja iskustva sa svima onima koji diskuje budu pratili u prostorijama LINK group ili putem live stream-a.
Za proteklih 5 godina sajam je imao preko 1 100 000 poseta, a samo prošle godine je zabeležno rekordnih 256 000.