Ako zelite da radite u Ekvatorijalnoj Gvineji, prvo i osnovno sto treba jeste da znate nekog ko vec radi tamo, jer jedino uz neciji poziv tj. preporuku mozete otici tamo. Drugi uslov je da imate bar 10-ak godina radnog iskustva u poslu za koji konkurisete. Inace paleta poslova je siroka, a sve trazene struke mozete pogledati na sajtu
http://www.sogeco-ecocsa.com/. Sto se tice inzenjera nisam upoznat sa time, ali na sajtu stoji da nije potrebno radno iskustvo.
Agencija u Beogradu, koja je inace samo pretstavnik firme koja radi u Gvineji, bavi se svim poslovima koji se rade ovde kod nas (vize, prevoz, zdrastvena pregledi, sortiranje SV-eva, itd.). Inace po mom saznju imaju mali udeo u odabiru radnika, vec se to radi odozdo.
U aprilu 2010. treba da otvore jos jedno gradiliste jer su dobili da rade deonicu od 50km autoputa. Trenutno je u fazi izrada zgrada za stanovanje i pomocnjh objekata, posao je veliki tako da ce biti potrebno oko 500 radnika svih profila.
O uslovima rada i zivota je vec dovoljno receno, a s obzirom da poznajem dosta ljudi koji se vec nalaze dole, a niko se ne zali niti ima nameru da se vrati, mislim da dovoljno govori da je odlicno.
Sve ovo govorim, jer moj otac bi trebalo da ode u aprilu-maju, pa samo se intezivno rasptitivali kod poznanika koji su vec dole, a i u agenciji sam bio vise puta