Draga Sand,
ovo mi je sve tako poznato. To je
americki nacin upravljanja, a ja cu ga ubuduce zvati
matrica. Ljudima se upravlja kao pokusnim kunicima i to u najbukvalnijem smislu reci. Ljudi se tretiraju, odn. radnici kao androidi, a ne osobe koje misle i osecaju. Cilj matrice je da te mentalno ubije potpuno i postanes ravnodusan na sve oko sebe, kao i na sebe samog. Da nema osecanja i da se sve svodi na zakon instikta. Nema morala i vlada potpuni egoizam.
Ono sto cu ovde javno istaci je i sledece: da ovakve firme koje imaju ili su usvojile MATRICU su nasoj drzavi platile debeli mito za ulazak na nase trziste i kupovinu dobrih srpskih firmi za male pare, te je drzava potpuno sudbinu radnika prepustila strancima i njihovim pravilima, zbog cega je i nas zakon o radu tako nedorecen i na stetu radnika. Tako reci, i da hoce, sada drzava i vlast i ne mogu da se mesaju u socijalnu politiku svoje zemlje i da je kreiraju jer su za nemesanje dobile pare. Moje misljenje je i da je nasa socijalna politika u Srbiji PRODATA, kao i sve drugo.

Digresija-Steta sto nisam zavrsila psihologiju, nadmasila bih Frojda-

Ovo je bila sala.
Imam doduse za tebe i jednu dobru vest-jos ima firmi gde vladaju normalni odnosi na poslu, gde nema vladavine matrice. Barem ja znam jednu, ali ni o njoj ne bih diskutovala, iako je ovo pohvala.
U svakom slucaju bezi odatle, zbog svoje dece, ali ne srljaj u prazno, ipak, to je bar neko moje misljenje, nadam se da ti moze koristiti. Sacuvaj svoje mentalno zdravlje i odnose u porodici, jer je to sve sto imamo. Ostalo su nam uzeli.
Okreni se privatnom biznisu, svom, kako god, tu je dugorocno izlaz od kojekakvih ludaka koji nam nude posao u Srbiji.
Pozdrav,