|
Stranica 1 od 2
|
[ 23 Posta ] |
1, 2 Sledeća |
stipendije za postiplomske studije
| Autoru |
Poruka |
|
milner
|
Poslato: 13-10-2008 08:18 |
|
| registrovani član |
 |
Pridružio se: 13-10-2008 08:05 Postovi: 1
|
|
Pozdrav svima.
Ne znam da li postoji otvorena diskusija o ovoj temi, pa ako sam duplirao temu izvinjavam se. Interesuje me da li i kakve stipendije za postiplomske u nasoj zemli postoje.
Unapred hvala na odgororima.
|
|
Vrh  |
|
Re: stipendije za postiplomske studije
|
NemanjaNS
|
Poslato: 13-10-2008 11:22 |
|
| aktivni član |
 |
 |
Pridružio se: 28-08-2005 14:28 Postovi: 1698 Lokacija: Novi Sad
|
|
Na sajtu ministarstva nauke imas stipendije za doktorante, a stipendija za 1000 najboljih se odnosi i na master studije.
_________________ "Ne pitaj sta tvoja zemlja moze da uradi za tebe, pitaj sta ti sam mozes da uradis za sebe, a tvoja zemlja ce ti pomoci ali najpre ti sam sebi pomozi."
|
|
Vrh  |
|
|
ne znam nista
|
Poslato: 21-02-2009 18:31 |
|
| registrovani član |
 |
Pridružio se: 11-08-2008 22:03 Postovi: 12
|
|
Jel' zna neko nesto o stipendijama za postdiplomu u Nemackoj? A da to nije DAAD? Hvala unapred!!!!
|
|
Vrh  |
|
|
NemanjaNS
|
Poslato: 21-02-2009 21:53 |
|
| aktivni član |
 |
 |
|
Na stranici DAAD imas registar svih stipendija. Imaju neke posebne za struke ili za fakultete, a pored DAAD jos jedna jako poznata je BAYHOST http://www.bayhost.de
_________________ "Ne pitaj sta tvoja zemlja moze da uradi za tebe, pitaj sta ti sam mozes da uradis za sebe, a tvoja zemlja ce ti pomoci ali najpre ti sam sebi pomozi."
|
|
Vrh  |
|
|
san mun
|
Poslato: 01-07-2009 15:52 |
|
| registrovani član |
 |
Pridružio se: 01-07-2009 15:27 Postovi: 3
|
|
na nekoliko sajtova sam naletela na informacije o stipenijama Erasmus Mundusa za master u inostranstvu, ono sto nisam videla su uslovi za stipendiranje...dakle, zna li neko nesto vise o tome? da li je prosek najbitnji i koliki onda treba da bude? i uopste koji su uslovi da studenti iz Srbije dobiju bilo cije stipendije za studije u inostranstvu?
|
|
Vrh  |
|
|
NemanjaNS
|
Poslato: 02-07-2009 08:21 |
|
| aktivni član |
 |
 |
|
|
U temi o Erasmus Mundus stipendijama na Infostud diskusijama mozes saznati vise o ovoj stipendiji, kao i o uslovima za konkurisanje. Kada trazis stipendiju za studije u inostranstvu, prvo pogledaj da li ona vazi za studente iz Srbije, a nakon toga koji su uslovi za konkurisanje. Postoji veliki broj stipendija, pa se ne moze izvuci neki opsti zakljucak sta je potrebno da bi se dobila neka stipendija. Da bi bila u toku, predlazem ti da se prijavis na Infostudovu mejling listu i da tu dobijas najnovije vesti o stipendijama. Sto se tice tvog pitanja o proseku, ponavljam, sve zavisi od stipendije i uslova konkursa. Kos nekih stipendija je manje bitan, a kod nekih vise. Uopsteno gledano, stvari koje ti najvise uticu na odluku o dobijanje stipendije su pored proseka motivaciono pismo (cesto odlucujuci faktor), CV i drustvena angazovanost.
|
|
Vrh  |
|

|
san mun
|
Poslato: 02-07-2009 12:05 |
|
| registrovani član |
 |
Pridružio se: 01-07-2009 15:27 Postovi: 3
|
hvala Nemanja! kao `forumash pochetnik` nisam dobro procheshlja sve teme pre nego shto sam postavila pitanje....shto sam kasnije naravno uradila! a prijavila sam se i za mailing listu...u svakom sluchaju josh jednom hvala na korisnim informacijama! 
|
|
Vrh  |
|
|
ne znam nista
|
Poslato: 11-07-2009 19:28 |
|
| registrovani član |
 |
Pridružio se: 11-08-2008 22:03 Postovi: 12
|
Ljudi, hteo bih da saznam da li postoje neke stipendije za postdiplomske u Spaniji, tacnije Kataloniji, ili najtacnije Barseloni?  :) Da li neko zna neki web site gde bih mogao tako nesto da nadjem? Hvala puno unapred!!! 
|
|
Vrh  |
|
|
VALTER
|
Poslato: 04-08-2009 17:16 |
|
| registrovani član |
 |
Pridružio se: 04-08-2009 17:06 Postovi: 5
|
|
Treba mi pomoc,ja sam zavrsio trecu godinu studija na Singidunumu,a hteo bih posle zavrsene cetvrte,odnosno u skolskoj 2010/2011. da odem negde u inostranstvo na master.E sad,ako bi neko hteo da me posavetuje koji fakulteti su najbolji(ekonomija,finansije,bankarstvo,racunovodstvo...),u kojim drzavama,naravno kako se krecu cene,i najvaznije do kad je rok i kako se prijavljuje? Unapred hvala.
|
|
Vrh  |
|
|
whitechocolate
|
Poslato: 02-03-2010 10:07 |
|
| registrovani član |
 |
Pridružio se: 02-03-2010 09:58 Postovi: 1
|
|
Zavrsila sam engleski jezik na Filoloskom fakultetu i htela bih da odem na master studije u englesko govorno podrucje (konkretno: u Englesku ili Ameriku), ali ne bih mogla bez stipendije. Da li neko zna nesto vise o tome?
|
|
Vrh  |
|
|
zoncolan
|
Poslato: 22-06-2010 20:25 |
|
| registrovani član |
 |
Pridružio se: 24-11-2008 16:42 Postovi: 15
|
|
Stvarno više ne znam gde da tražim stipendiju pa se izvinjavam ako je moj post suvišan.
Da li neko zna za neke stipendije koje će se dodeljivati za master studije u Belgiji? Upisan sam na fakultet ali nemam stipendiju tako da bez sredstava otpada i master.
|
|
Vrh  |
|
|
Stranica 1 od 2
|
[ 23 Posta ] |
1, 2 Sledeća |