|
Stranica 1 od 1
|
[ 6 Posta ] |
|
Mreža Migracionih servisnih centara
Re: Mreža Migracionih servisnih centara
|
NemanjaNS
|
Poslato: 07-09-2010 09:06 |
|
| aktivni član |
 |
 |
Pridružio se: 28-08-2005 14:28 Postovi: 1698 Lokacija: Novi Sad
|
|
Informatori o zemljama su jako korisni, sve na jednom mestu + linkovi ka detaljnijim opisima. Jedna stvar mi nije jasna kod evropskih zemalja. Uvek je naznaceno da se ne-EU gradjanin moze zaposliti samo ako "za to radno mesto ne može se pronaci niti radnik te zemlje niti radnik iz neke od zemalja clanica Evropske unije." Kako se onda ljudi iz Srbije uopste zaposljavaju u EU? Pritom ne mislim na crno naravno... Meni se po ovome cini nemoguce, da je neko u poslu toliki strucnjak da je nezamenjiv.
_________________ "Ne pitaj sta tvoja zemlja moze da uradi za tebe, pitaj sta ti sam mozes da uradis za sebe, a tvoja zemlja ce ti pomoci ali najpre ti sam sebi pomozi."
|
|
Vrh  |
|
|
Dea1712
|
Poslato: 31-01-2011 18:41 |
|
| aktivni član |
 |
Pridružio se: 03-09-2009 14:02 Postovi: 324
|
|
Da, to i mene zanima... Najrađe bih otišla negde u Evropu, suviše mi daleko deluju ostale zemlje.
|
|
Vrh  |
|
|
3.14
|
Poslato: 05-02-2011 03:19 |
|
| registrovani član |
 |
Pridružio se: 25-05-2005 11:47 Postovi: 176 Lokacija: Beograd
|
|
Od kada je to uvedeno? Cini mi se da je to nesto novo. Ne mogu da verujem da su ljudi uspevali da se zaposle i pored te restrikcije. Zaista mi deluje da je na taj nacin zatvorena mogucnost ljudima van EU da se zaposle. A ipak, ima toliko ljudi koji dolaze van EU da rade, pa se zaista pitam kako su to uspeli.
Zna li neko?
|
|
Vrh  |
|
|
NemanjaNS
|
Poslato: 16-03-2011 11:36 |
|
| aktivni član |
 |
 |
Pridružio se: 28-08-2005 14:28 Postovi: 1698 Lokacija: Novi Sad
|
|
Verovatno je ova restrikcija od skoro. A ovi van EU sto su se zaposlili ili zaista imaju te kvalifikacije (ili im je firma sredila), ili su dosli ranije ili rade na crno.
_________________ "Ne pitaj sta tvoja zemlja moze da uradi za tebe, pitaj sta ti sam mozes da uradis za sebe, a tvoja zemlja ce ti pomoci ali najpre ti sam sebi pomozi."
|
|
Vrh  |
|
|
ivann81
|
Poslato: 18-05-2011 16:22 |
|
| registrovani član |
 |
Pridružio se: 06-12-2007 02:39 Postovi: 4
|
|
i meni je to prilicno nejasno, jedino objasnjenje bi moglo biti... taj zakon postoji kako takav, prvo radnici iz te zemlje, pa iz zemalja eu, pa tek mi... ali kao npr. neki vlasnik firme hoce bas tebe kao radnika, mislim da ima prava da te zaposli iako bi mogao i nekog iz svoje zemlje... npr. poslodavac bi mogao da postavi u profilu rdnika kojeg trazi da ocekuje da on/ona tecno govore srpski jezik... i naravno, i tamo postoje rupe u zakonu, tako da se svima njima isplati da nas mnogo manje placaju nego svoje radnike, tako da oni to koriste kad mogu... mozda lupam, ali ovako nesto mi je najrealnije...
|
|
Vrh  |
|
|
Stranica 1 od 1
|
[ 6 Posta ] |
|