Sva vremena su u UTC + 1 sat

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
  Pogled za štampu

Master iz turizma u inostranstvu
Autoru Poruka
PostPoslato: 10-06-2010 23:27 
registrovani član
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22-07-2008 16:41
Zanima me da li neko ima iskustva sa masterom u inostranstvu iz oblasti turizma i narocito sa stipendiranjem? Ili bar neke korisne informacije? Koja drzava, fakultet?
Ja zavrsavam drugu godinu u Beogradu i zelim da nastavim master u inostranstvu posle cetvrte ili ako bude moglo vec posle trece. Unapred zahvalan!

Vrh

Re: Master iz turizma u inostranstvu
PostPoslato: 11-06-2010 18:16 
registrovani član

Pridružio se: 09-11-2007 14:20
http://www.mastersportal.eu/
Na ovoj stranici mozes pronaci vecinu mastera za turizam u inostranstvu...

Ja ti mogu reci za Svajcarsku, kako stvari stoje. Vecina programa za master u turizmu u Svajcarskoj je koncipirana "pola studij pola praksa". Drzava daje stipendije strancima, ali ukoliko program podrazumijeva praksu (to znaci da radis 30%-50% i dobijas neku naknadu od 500-600 EUR), onda su male sanse da se dobije stipendija tj. nikakve. Cesto se desava da, i kad daju stipendiju, to bude iznos za mjesecne troskove, ali ne i troskove skolarine.
Generalno mislim da nije lako dobiti stipendiju za master u turizmu. Nekako mi se cini da su svi ostali studijski pravci u prednosti za dobijanje stipendije.

Ne bih da te obeshrabrim i da zvucim potpuno skepticno. U svakom slucaju vrijedi uvijek pokusati.

Postoji takodje Erasmus program. http://www.emtmmaster.net/
Ovde je moguce pokrice svih troskova.

Vrh

PostPoslato: 13-06-2010 14:38 
registrovani član
Korisnikov avatar

Eh, nista mnogo obavesteniji nisam sad :)
Hvala na informacijama u svakom slucaju! A za taj erasmus master sam cuo i svidja mi se, samo se nadam da ce postojati i kad ja zavrsim osnovne ;)

Vrh

PostPoslato: 13-06-2010 14:52 
registrovani član
Korisnikov avatar

posipsmokvica je napisao:
http://www.mastersportal.eu/
Na ovoj stranici mozes pronaci vecinu mastera za turizam u inostranstvu...

Ja ti mogu reci za Svajcarsku, kako stvari stoje. Vecina programa za master u turizmu u Svajcarskoj je koncipirana "pola studij pola praksa". Drzava daje stipendije strancima, ali ukoliko program podrazumijeva praksu (to znaci da radis 30%-50% i dobijas neku naknadu od 500-600 EUR), onda su male sanse da se dobije stipendija tj. nikakve. Cesto se desava da, i kad daju stipendiju, to bude iznos za mjesecne troskove, ali ne i troskove skolarine.
Generalno mislim da nije lako dobiti stipendiju za master u turizmu. Nekako mi se cini da su svi ostali studijski pravci u prednosti za dobijanje stipendije.

Ne bih da te obeshrabrim i da zvucim potpuno skepticno. U svakom slucaju vrijedi uvijek pokusati.

Postoji takodje Erasmus program. http://www.emtmmaster.net/
Ovde je moguce pokrice svih troskova.

A da li ti to pricas iz iskustva? Jesi li studirala u Svajcarskoj?

Vrh

PostPoslato: 14-06-2010 16:06 
registrovani član

Pridružio se: 09-11-2007 14:20
Da bi shvatio kako sve funkcionise, predstoji ti najprije jedan period iscitavanja silnih informacija na netu, a zatim stupanja u komunikaciju sa onima koji dodjeljuju stipendije.

Ja govorim, naravno, iz licnog iskustva. Primljena sam na MBA -Major in Tourism u Lucernu i sada mi predstoji period apliciranja i cekanja odgovora za stipendiju. Savjetnik za stipendije u ambasadi mi je propustio bitnu informaciju, a to je upravo ova oko work-study programa.

Takodje, imas u Trstu master, ali i oni daju dio stipendije, te sve to podrazumijeva da obezbjedis jos dodatnih nekoliko hiljada evra .

Dobila sam isto odgovor za Erasmus program. Tu moras da budes izvanredan student, sa extra postignucima, odlicnim znanjem engleskog itd.

Ne znam koliko sam ti pomogla. U svakom slucaju sto prije pocnes da kopas po netu, bice ti bolje. Ja mislim da treba biti samo istrajan. Ne odustajati nikako. A kako sam shvatila, ti imas godine pred sobom i to mozes. Meni je malo vec drugacija situacija. :-)

Vrh

PostPoslato: 17-06-2010 03:20 
registrovani član
Korisnikov avatar

Hvala! Zelim ti puno srece sa tim.
A bilo bi lepo i da kasnije ispises jos neka iskustva sa tim masterom i da li si uspela da dobijes stipendiju.
Ovaj erasmus master mi bas deluje privlacno :) Videcu, pokusacu, al cu aplicirati i za jos neke koje nadjem. Istina je da imam dosta vremena da potrazim.
Jesu li tebe odbili za erasmus? Dobijes li neko obrazlozenje?

Vrh

PostPoslato: 17-06-2010 11:20 
aktivni član
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14-04-2008 15:08
Vise o stipendiji Erasmus Mundus mozes procitati ovde
:arrow: master-u-evropi-stipendija-eu-najplacenija-koju-cete-naci-t3614.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat