Sva vremena su u UTC + 1 sat

Pravila foruma

Zabranjeno je svako navođenje imena firmi i preduzeća na diskusijama o poslovima, a u skladu sa tim i ... (detaljnije)

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
  Pogled za štampu

Zapošljavanje ljudi koji su u 50-im
Autoru Poruka
PostPoslato: 27-05-2007 14:02 
registrovani član
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27-05-2007 13:31
Suština mog posta: kako da se zaposlimo mi, koji smo zakoraèili u 50-u ? Molim i biæu duboko zahvalna za savet.
Ono o povoljnostima za poslodavce koji zaposle osobe preko 50-e je puj-pike ne važi, ne znam ni za jedan primer koji je tako odraðen...

Konkurisala u poslednjih godinu dana na 40 radnih mesta.
Niko ne uzima u obzir ni struènost, ni znanje, ni profesionalnost, ni fleksibilnost, ni zdrav razum.
Ovo sve znam iz sopstvenog iskusta.
CV , u prilogu. Tek da nije šala.
http://www.esnips.com/doc/9e3f4bb0-2f8f ... /CV_Sr_En1

Želim da podelim sa vama jedan koristan i prijatan post, koji ovde linkujem, a koji je u vezi sa traženjem posla, pogledati post èlana pod korisnièkim imenom Sladoledzija
http://www.vojvodinacafe.com/forum/showthread.php?t=974

Nadam se da moderator neæe zameriti, ako nije ok. neka briše..
( ako ima tema Kandidati preko 50-e na forumu, molim da ovaj prebacite, jer ja je nisam našla, hvala unapred)[/i]

Vrh

Ma èak ni ovde nas ne èitaju, vidim
PostPoslato: 30-05-2007 16:01 
registrovani član
Korisnikov avatar

Evo, ja i danas pozvana na razgovor !Ovo je veæ peti ove godine, u proseku jedan meseèno...
I moram da vam isprièam ..
Poslodavci proèitaju CV , vide šta sve znam da radim i onda me pozovu da se èude KAKO je moguæe da ne mogu da se zaposlim...
moj odgovor je iskren , kažem da je osnovni razlog moje godine starosti..,.
da bi mi na kraju razgovora saopštili, e, pa, znate , baš se lomimo da li uzeti nekog sa takvim znanjem i iskustvom ili nekog koga æemo nauèiti ,,našem sistemu rada,, ...

Verujte, ja u suštini nemam pojma šta im to znaèi, kada je verovatnoæa da æe im taj kandidat kojeg su sve nauæili, lepo otiæi posle godinu-dve , odlepršati ...a mi, u ovim godinama, pedesetim, em znamo da radimo, em iz iskustva znamo i da se priladjavamo poslovima..
a možemo raditi još 15 gidina, sigurno..
e, stvarno nisam pametna..
Sada me je veæ zaista veoma sramota što uopšte konkurišem.!

možda bolje da mi u pedesetim, koji smo neki višak, poumiremo, pa æe im bar ostati samo mladi, i neæe morati da se lome u donošenju odluka..

BTW. Moj fizièki izgled ne odaje moje godine, tako da propadnem u zemlju kad moram ka priznam godine.

Vrh

Re: Ma èak ni ovde nas ne èitaju, vidim
PostPoslato: 30-05-2007 17:43 
aktivni član

Pridružio se: 25-11-2006 22:50
rada960 je napisao:
da bi mi na kraju razgovora saopštili, e, pa, znate , baš se lomimo da li uzeti nekog sa takvim znanjem i iskustvom ili nekog koga æemo nauèiti ,,našem sistemu rada,, ...

Lakše im je da "oblikuju" nekoga manje upuæenog jer je tako manja opasnost da neko vidi greške nadreðenih. Imam utisak da je danas foliranje glavna veština.

rada960 je napisao:
Verujte, ja u suštini nemam pojma šta im to znaèi, kada je verovatnoæa da æe im taj kandidat kojeg su sve nauæili, lepo otiæi posle godinu-dve , odlepršati ...a mi, u ovim godinama, pedesetim, em znamo da radimo, em iz iskustva znamo i da se priladjavamo poslovima..
a možemo raditi još 15 gidina, sigurno..
e, stvarno nisam pametna..
Sada me je veæ zaista veoma sramota što uopšte konkurišem.!

možda bolje da mi u pedesetim, koji smo neki višak, poumiremo, pa æe im bar ostati samo mladi, i neæe morati da se lome u donošenju odluka..

BTW. Moj fizièki izgled ne odaje moje godine, tako da propadnem u zemlju kad moram ka priznam godine.

Novi poslodavci ne vide to tako. Za njih su stariji jednostavno "kost u grlu". Stariji imaju više iskustava, èvršæi su, bolje poznaju zakone, imaju više izgraðenu privatnost ....
Sve su to stvari koje poslodavac ne želi kod svog radnika. Èast izuzecima, ali koliko vidim retki su.

Ne treba se stideti svojih godina. Nije mala stvar biti uspešan 20 ili 30 godina. Mnoge od tih nadobudnih koji sad "udeljuju" poslove tek èekaju životna iskušenja.

Vrh

PostPoslato: 30-05-2007 19:15 
registrovani član
Korisnikov avatar

Hvala ti Duck !
Bar malo da mi se podigne moral.
Hvala na razumevanju!
Baš sam bila potonula...
:cry: :)
sa ovim citatom se naroèito slažem
,,...Imam utisak da je danas foliranje glavna veština. ,,
dodala bih , da ne vidimo koliko oni sami ne znaju, što je samo pitanje sujete...

Vrh

Re: Ma èak ni ovde nas ne èitaju, vidim
PostPoslato: 22-06-2007 00:36 
registrovani član
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21-06-2007 15:23
Draga Rado,
Nije sve tako crno i zasto ta depresivnost cak do umiranja.Moj ti je predlog da ako puno toga znas da radis u svom poslu i za koji konkurises NIKAD nemoj da kazes da moje godine starosti..,.
Ti jednostavno imas svoje godine koje kako pretpostavljam s ponosom nosis i nemoj da ih se stidis.Cak i kad ti postave to nekavaljersko pitanje o godinama to rade namerno jer u tvom CV-u vec imaju tvoj datum rodjenja pa nek sracunaju
Zato ako ipak moras da im odgovoris uradi to sa veeelikim osmehom i oooogrrrromnom samopouzdanoscu da ih ostavis bez teksta i to na taj nacin da im bude krivo sto i oni nemaju toliko kao ti a da isto tako izgledaju KAO TI.
Puno srece :D :D :D :badgrin:

Vrh

PostPoslato: 22-06-2007 13:03 
registrovani član
Korisnikov avatar

Karmen draga, veliko hvala za post!!!

TO i radim....jesam ponosna, prvo na znanje koje imam, a kada pitaju za godine, jasno mi je da ipak zele ( posebno muski direktori) da imaju neku ,,vrcu,, pored sebe...

Takvi su nasi muski balkanci...

Inace, nisam uvek depresivna, samo dan-dva posle razgovora sa takvim balkanskim mentalitetom...

Naprotiv, moja priroda je veselost i pozitivna energija...uvek sve gledam sa pozitivne strane...

Valjda zato i imam mnogo polaznika za kurseve na racunarima, koje dajem privatno vec godinama i od toga zivim, jedino mi ne ide radni staz i ne mogu da podignem kredit :lol: za jos gomilu racunara, pa da mogu sve odjednom polaznike da smestim u jednu vecu ucionicu...da se ne ispadne da se hvalim, ali lanac polaznika na kursevima se stalno siri, tako da cele porodice dolaze, a onda i njihovi prijatelji...
Najdraze mi je kada se isti polaznici vrate , posle godinu - dve, da nauce i vise nivoe u druge programe ...

Pozdrav za Karmen, specijalan!!!

Vrh

PostPoslato: 23-06-2007 01:40 
registrovani član
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21-06-2007 15:23
Hvala za pozdrav. :D
Ako mene pitas nisu svi balkanski muskarci isti.
Ja bih se uvek radije odlucio za damu sa vecim brojem godina i vecim iskustvom zato sto znam da ta zena zna sta hoce za razliku od mladjih koje bi mislile da ima nesto za jelo ako to isto i leti. :badgrin:
Da budem jasniji.Neka ti bude jasan boziji znak za ovo sto sam ti rekao TO sto ti se privatni posao siri u porodicnim krugovima
Najiskrenije ti zelim konstantan uspon u uspehu na poslu pa da me pozoves kad budes otvorila svoju firmu. :)
Jos nesto imam za tebe. 8)
:idea: Dal si cula da nacionalna sluzba za zaposljavanje odobrava nepovratna sredstva malim firmama za program samozaposljavanja a postoji i jos nesto sto se zove krediti za mala preduzeca ili razvoj malih preduzeca :?:
Za te kredite se podnose molbe a kad ti odobre kredit grejs period je jedna godina a kamata jako mala.Moj ti je savet da se malkice raspitas o svemu ovome u svom mestu.Ja ti ove inf. dajem iz Nisa.
Voleo bih da mogu da pohadjam neki kvalitetan kurs za racunare gde su i predavaci prijatni a ne samo dobijes sertifikat koji vredi a u glavi ostane prazno. :(
sve najlepse

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat