Ciao dralexis,
Nema na cemu, uvek spremna i rada da pomogne.
Imas na sajtu infostuda kako se pise motivaciono pismo, evo linka:
http://znanje.infostud.com/saveti/?suid=39
Ali, da dodam, naravno da kazes sve u stilu: ja ne mogu da zivim bez vaseg mastera! Iliti, to bi meni pomoglo da se usavrsim u oblasti za koju sam zainteresovan(a), jer u mojoj zemlji ne postoji neko ko se bavi (cak i ako postoji) ili smatram da mogu mnogo vise da naucim od vas, zbog aparata (ako se koriste na masteru), tehnika, bla, bla... sve zavisi od programa za koji apliciras. I, naravno, pusi masti na volju, pa kad te ponese...
Naravno, imaj u vidu da to neko treba da cita, a ako je dugacko nece ga interesovati, znaci ne vise od jedne strane i naravno nekim redosledom (hronologijom). Tipa: zavrsio(la) sam... intersuje me... zelim da se usavrsavam u oblasti.... a vas program bi mi umnogome pomogao...
I za sve koji jos razmisljaju da li da se prijave ili ne za neki od mastera - cula sam iz pouzdanih izvora da je EU ove godine planirala da stipendira 100 ljudi iz Srbije u okviru ovog programa (jer je on i deo Tempus programa) i da je to stvarno velika brojka, ako se uzme u obzir da je prosle godine na programu bilo samo troje ljudi iz Srbije (u sta je uracunato i Kosovo, koliko se secam). Mozete proveriti sve na sajtu za stipendije.
Znaci, sve u cilju ohrabrivanja odlaska na studije van svih vas kojima je vise muka da uce i ne nauce (jer cesto nemaju od koga), da cekaju posao koji na kraju i nemaju neku materijalnu statisfakciju i naravno svih onih koji nemaju "familiju" na univerzitetima pa su tako spremni da "gule". Neko to tamo vidi i postuje
I, da, iskustvo i sloboda kretanja koju dozivite (imajuci u vidu sengen vizu i stipendiju) se ne mogu opisati!
Sve ove informacije koje vam dajem i koje se odnose na stipendiju imaju i fakulteti, ali me zivo intersuje koliko ih dostavljaju na uvid.
S R E C N O!!!
V
p.s. i dalje sam tu za sva pitanja